maak een afspraak

Tel: 0348-745900


Openingstijden
:

Maandag 08:00 - 22.00
Dinsdag gesloten
Woensdag 08:00 - 22.00
Donderdag 08:00 - 22:00
Vrijdag 08:00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

12XH1392 pedicuresalonzegveld

 

Diabetische voet

reumatische voet
Mensen met diabetes mellitus hebben vaak minder gevoel aan hun voeten, last van tintelingen of pijnlijke, koude voeten. Wondjes genezen langzaam. Door de diabetes worden de zenuwbanen aangetast, wat leidt tot gevoelsstoornissen. Het gevoel in de voeten verminderd, waardoor het waarschuwingssignaal voor pijn ontbreekt. Zo kunnen er ongemerkt drukplekken en wonden ontstaan. De huid is extra kwetsbaar. Voetverzorging en goed passend schoeisel zijn voor mensen met diabetes essentieel ter preventie van wondjes,
Vergoeding bij diabetes voor voetzorg
Sinds 2015 wordt voetzorg voor diabetici door pedicures niet meer automatisch vergoed door de zorgverzekeraars. Om voor vergoeding als diabeet in aanmerking te komen, heeft u een sims classificatie en een zorgprofiel nodig. Dit wordt bepaald door de huisarts, diabetesverpleegkundige, internist of podotherapeut. Uw persoonlijke zorgprofiel wordt bepaalt aan de hand van het risico dat u loopt op wonden, slechte genezing ervan en het risico op amputatie. Heeft u sims 2 of hoger dan wordt uw specialistische voetzorg vergoed vanuit de basisverzekering. U wordt door de huisarts of praktijkondersteuner naar de podotherapeut verwezen en die bepaald het aantal behandelingen wat u vergoed gaat krijgen per jaar. De medisch pedicure declareert bij de podotherapeut, u krijgt alleen de medisch noodzakelijke instrumentele behandeling vergoed. Voor een volledige behandeling zal u een kleine bijdrage moeten betalen bij de pedicure. Zo zit bijvoorbeeld het knippen van gezonde nagels niet bij de vergoeding. Bij zorgprofiel 0 en 1 heeft u een aanvullende verzekering nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. De dekking van de diverse aanvullende verzekeringen verschilt per zorgverzekeraar. Kijk voor een compleet overzicht vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.

reumatische voet

reumatische voet

Wie reuma heeft, heeft vaak ook last van pijnlijke voeten. Vermoeidheid, branderige voeten, stijfheid en zwellingen zijn bekende symptomen. Met name de middenvoet, voorvoet en tenen voelen stijf aan en zijn pijnlijk bij het lopen op momenten dat de ziekte zich manifisteert. Maar reuma zorgt ook in andere voetgewrichten voor klachten. De zwellingen of knobbels veroorzaken drukplekken, eelt en likdoorns. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels dient dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid te gebeuren. Als medisch pedicure volg ik jaarlijks speciale bijscholing en bent u bij mij aan het juiste adres.
Er zijn vele soorten reuma, helaas worden niet alles soorten reuma vergoed
Vergoeding
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u een aanvullende verzekering nodig. De dekking van de diverse aanvullende verzekeringen verschilt per zorgverzekeraar. Kijk voor een compleet overzicht vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.